Project “Luisterend oor voor mantelzorgers”

Een mantelzorger krijgt vast wel eens de vraag: Hoe houdt u het vol?
Dat is een goede vraag. Iedere mantelzorger heeft daar een ander antwoord op. Gewoon de ene dag aan de andere verbinden. Ontspanning zoeken. Iemand hebben om je frustraties en verdriet mee te delen. Iemand die je kunt bellen als je tijd en handen tekort komt.

Als u bekend bent met mantelzorg, weet u misschien wat het betekent om dagelijks de zorg te hebben voor een naaste. Mantelzorger hebben veel vragen en zoeken vaak naar manieren om met hun veranderende situatie om te (leren) gaan. Zij hebben behoefte aan praktische en emotionele ondersteuning, maar ook aan een luisterend oor.

De hulpdienst Nijmegen biedt mantelzorgers van een naaste met dementie of Parkinson de mogelijkheid om in contact te komen met een “maatje”.
Een maatje is een vrijwilliger met een luisterend oor en iemand die, waar nodig, de helpende hand biedt bij het zoeken naar informatie en praktische adviezen. Sommige vrijwilligers zijn ook oud-mantelzorgers. Vrijwilligers kunnen vanuit hun expertise en vanuit (h)erkenning iets voor u betekenen. De vrijwilliger komt soms wat vaker, soms wat minder vaak, net waar u behoefte aan heeft. Maatwerk is hierbij belangrijk. De vrijwilligers zijn geschoold, zodat zij weten op welke manier zij het beste ondersteuning kunnen bieden.

_DSC5021 LinkedIn

Een maatje kan een mantelzorger helpen de zorg langer vol te houden en een mantelzorger het gevoel geven dat hij of zij er niet alleen voor staat.

Bent u naaste van iemand met dementie of Parkinson, en wilt u graag één-op-één ondersteuning ontvangen of wilt u meer informatie over het project, dan kunt u contact met ons opnemen. Ook mensen die hulp aan mantelzorgers willen bieden en bereid zijn om deel te nemen aan de daarvoor ontwikkelde cursus van Hulpdienst Nijmegen, zijn van harte welkom. Bel of mail ons gerust op 024-3228280 of hulpdienst@hulpdienstnijmegen.nl.

 

 

Hulpdienst Nijmegen | Groesbeekseweg 38 | 6524 DD Nijmegen | (024) 322 82 80 |