Private: In Memoriam – Norma Burchartz (1936-2018)

Vorige week kregen wij het droevige bericht dat onze vrijwilligster Norma Burchartz is overleden. Norma meldde zich in 1995 als vrijwilliger bij de Hulpdienst aan en wij hebben haar leren kennen als een hele hartelijke, spontane en zorgzame vrouw. Ze zette zich in voor veel verschillende soorten hulp, zoals bezoek, wandelen, winkelen, vervoer en begeleiding. Bij Norma stond vragen altijd vrij, en Norma gaf op haar beurt duidelijk haar grenzen aan. Dat waardeerden wij enorm. In 2011 heeft Norma, samen met een andere vrijwilligster, de rol van gastvrouw van de eerste Tea-Time in Dukenburg op zich genomen en die rol bleek haar op het lijf te zijn geschreven. Bijna 6 jaar lang heeft ze vrijwel iedere maand haar huis en tuin opengesteld voor ouderen uit de wijk, en verwende ze “haar gasten” met koffie, thee en altijd iets lekkers erbij. De groep trouwe bezoekers keek er iedere keer weer naar uit en ook Norma zelf genoot van deze middagen. Vanwege gezondheidsproblemen heeft Norma een paar maanden geleden het stokje van de Tea-Time moeten overdragen. Dat deed haar pijn maar ze was ook heel reëel. Het was tijd voor een nieuwe fase, dichter bij haar kinderen in het Westen van het land. Wij zijn dankbaar dat ze zo lang zoveel voor de mensen van Hulpdienst Nijmegen heeft kunnen betekenen. Ons medeleven gaat uit naar haar kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden.
9 mei 2018

Tea-Time bij Norma, 2012

Hulpdienst Nijmegen | Groesbeekseweg 38 | 6524 DD Nijmegen | (024) 322 82 80 |