Inspiratiemarkt over Respijtzorg

Op vrijdag 28 september aanstaande organiseert Mantelzorg Nijmegen, met medewerking van onder andere Hulpdienst Nijmegen, een informatiemarkt over respijtzorg voor mantelzorgers en professionals.

Mantelzorgers kunnen alleen goed voor een ander zorgen als zij ook goed voor zichzelf zorgen. Soms hebben mantelzorgers even tijd voor zichzelf nodig. Dit kan een uurtje sporten, een avondje vrij om andere mensen te zien of andere dingen te doen dan zorgen. Dat kan echter alleen als zij de zorg op een vertrouwde en veilige manier kunnen overdragen (respijtzorg). Het doel van respijtzorg is om de zorg voor een ander vol te houden op een wijze die past in het eigen leven als mantelzorger.

Er zijn verschillende manieren om de zorg met anderen te delen of (tijdelijk) aan anderen over te dragen. Dit kan met mensen in de eigen omgeving, door vrijwilligers of professionals, incidenteel of structureel bij de mantelzorger thuis of buitenshuis. Om een beeld te krijgen van welke organisaties in Nijmegen iets kunnen betekenen op het gebied van respijtzorg, organiseert Mantelzorg Nijmegen een informatiemarkt.

Wanneer: vrijdagavond 28 augustus
Waar: Wijkcentrum Ark van Oost, Cipresstraat 154
Tijd: 19.00 – 21.00 uur

Aanmelden is gewenst en kan door een mail te sturen naar:
info@mantelzorg-nijmegen.nl

 

 

Hulpdienst Nijmegen | Groesbeekseweg 38 | 6524 DD Nijmegen | (024) 322 82 80 |