Vrijwilliger in beeld

Vrijwilligerswerk iets voor u?

Heeft u een paar uurtjes in de week de tijd, of misschien gedurende een bepaalde periode, om u vrijwillig in te zetten voor iemand die dat nodig heeft? Bijvoorbeeld door te helpen met boodschappen, in tuintjes, met vervoer naar het ziekenhuis of door op bezoek te gaan?

Vrijwilligers van de Hulpdienst melden zich aan vanuit uiteenlopende redenen. Als invulling van de dag, uit solidariteit of gewoon voor de gezelligheid. Eén ding hebben al deze mensen gemeen: ze zijn bereid hulp te bieden aan iemand die dat nodig heeft. Zo krijgt mevrouw Van de Berg hulp met boodschappen doen, waardoor ze nog zelfstandig kan blijven wonen. En zo zijn er veel meer voorbeelden van eenvoudige hulp, die voor veel Nijmegenaren een wereld van verschil maken.

Hoe werkt het?

Met alle vrijwilligers die zich aanmelden bij de Hulpdienst wordt een intakegesprek gehouden, waarin over en weer wordt besproken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Zo wordt onder andere besproken wat uw motivatie is, hoeveel tijd u wilt besteden aan vrijwilligerswerk en wat u graag zou willen doen. Zodra wij een hulpvraag hebben, bellen we u op om het voor te leggen. Het kan om een incidentele of vaste vraag (bijvoorbeeld 1x per week) gaan, net wat u heeft aangegeven te willen doen. Het contact verloopt vervolgens volledig via de Hulpdienst. Zo behouden wij het overzicht, en kunt u altijd op ons terugvallen. Als vrijwilliger van de Hulpdienst bent u tevens bij ons verzekerd.

Activiteiten, bijeenkomsten en scholing

De Hulpdienst organiseert geregeld activiteiten voor de vrijwilligers, zoals thema- en inloopbijeenkomsten en een jaarlijks uitje. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen vrijwilligers elkaar ontmoeten. Ook ontvangt u drie keer per jaar een nieuwsbrief, en aan het begin van het jaar een jaarverslag.

Bel voor meer informatie of om een afspraak te maken naar 024-3228280 (op werkdagen tussen 9 en 12 uur).

Hulpdienst Nijmegen | Groesbeekseweg 38 | 6524 DD Nijmegen | (024) 322 82 80 |