Neem contact
met ons op

Nieuws

Jaarverslag 2018

In het Jaarverslag 2018 geven wij u weer een helder beeld van het werk dat het afgelopen jaar door medewerkers en vrijwilligers van Stichting Hulpdienst Nijmegen is verzet. Klikt u hier voor de webversie.

In 2018 waren er maar liefst 239 vrijwilligers actief. Zij hebben samen ruim 21.000 uur hulp geboden in Nijmegen bij 585 mensen thuis. De meeste hulp werd geboden bij bezoek, wandelen en boodschappen, maar er zijn ook weer heel wat tuintjes, vervoer en klusjes gedaan. De groei heeft ook in 2018 stevig doorgezet. De Hulpdienst vindt het daarbij van belang dat zij de grenzen van het vrijwilligerswerk goed blijft bewaken. Belangrijk is dat het vrijwilligerswerk plaatsvindt in een ontspannen sfeer en geen vervanging mag zijn van beroepskrachten. Het gaat altijd om een aanvulling op de zorg die wordt verleend door familie en professionele zorgorganisaties. Juist door de grenzen van het vrijwilligerswerk goed te bewaken, vinden de vrijwilligers het werk leuk en is in het vrijwilligerswerk heel veel mogelijk.

Ga naar volledig overzicht