Neem contact
met ons op

Nieuws

Hulpdienst Nijmegen bestaat 60 jaar

Stichting Hulpdienst Nijmegen opende officieel haar deuren op 28 oktober 1959. De ooit door Pater Vermeer opgerichte Hulpdienst is de oudste van Nederland, in de oudste stad van Nederland. “En 60 jaar na oprichting”, voegt directeur Loeke Genemans hier aan toe, “is de Hulpdienst nog steeds springlevend”. Gestoken in een moderner jasje maar nog altijd vanuit het bekende pand op de Groesbeekseweg, bieden vrijwilligers de helpende hand aan hulpbehoevende Nijmegenaren bij boodschappen, bezoek, wandelen, vervoer en begeleiding, tuintjes, kleine klusjes en meer. ‘Onbaatzuchtige hulpverlening’ werd het 60 jaar geleden genoemd. Loeke Genemans: “Natuurlijk noemen we dat nu niet meer zo. In al die jaren is de Hulpdienst meegegroeid met de tijd, al is de doelstelling, ‘mensen bijstaan in moeilijke omstandigheden’, nooit veranderd. Dat de Hulpdienst een begrip is geworden in Nijmegen is te danken aan al die vrijwilligers die zich al jaren belangeloos inzetten. En niet te vergeten aan alle donateurs die dit werk al 60 jaar mogelijk maken”. Door veranderingen binnen de WMO en bezuinigingen in de professionele zorg is de hulpverlening door vrijwilligers nu misschien nog actueler dan ooit. “De vragen nemen inderdaad toe, en soms vragen wij veel van onze vrijwilligers. Maar voor de Hulpdienst blijft altijd de ontmoeting tussen mensen centraal staan. Hierdoor géven vrijwilligers niet alleen, maar krijgen ze er zelf ook iets voor terug”, aldus Loeke Genemans.

Ga naar volledig overzicht