Neem contact
met ons op

Nieuws

‘Diamant in het sociale domein’ – onderzoek naar de meerwaarde van Hulpdienst Nijmegen

Hulpdienst Nijmegen bestaat 60 jaar. Een diamant!
“Aan de hand van onze cijfers kunnen we precies vertellen hoeveel hulp we bieden”, aldus directeur Loeke Genemans. “We vonden dit jubileum echter het uitgelezen moment om nu ook eens de meerwaarde van onze hulp in kaart te brengen.” (Maaike van Helmond)

‘Zestig jaar Hulpdienst Nijmegen is een mooie mijlpaal in het voortdurend wisselende landschap van zorg en ondersteuning, en een goede gelegenheid om even stil te staan bij de vraag wat nu precies de betekenis is van de Hulpdienst voor de verschillende betrokken partijen. Wat betekent bijvoorbeeld de wekelijkse wandeling voor een cliënt? Wat levert het een mantelzorger op om even de zorg uit handen te kunnen geven? Wat betekent het voor de vrijwilligers om ondersteuning te geven? Wat zijn de ervaringen van professionals met de ondersteuning door de Hulpdienst?’ (Frank Peters, 2019)

Het rapport van dit onderzoek geeft een helder beeld van de waarde die men hecht aan de wijze van ondersteuning door vrijwilligers. Voor dit onderzoek zijn cliënten, mantelzorgers, vrijwilligers, medewerkers van Hulpdienst Nijmegen en ook professionals uit het werkveld geïnterviewd.

Wil u graag een digitale versie van het rapport ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Het onderzoek is uitgevoerd door KBA Nijmegen en werd financieel mogelijk gemaakt door de Stichting tot Steun aan de Hulpdienst.

Ga naar volledig overzicht