Neem contact
met ons op

Nieuws

Luisterend oor voor mantelzorgers

Als mantelzorger krijgt u vast wel eens de vraag: ‘Hoe houdt u het vol?

Iedere mantelzorger heeft hier een ander antwoord op: Gewoon de ene dag aan de andere verbinden; Ontspanning zoeken; Iemand opzoeken om je frustraties en verdriet mee te delen; Iemand bellen als je tijd en handen tekort komt.

Maar hebt u iemand die u op kunt zoeken of kunt bellen? Of hoe vindt u die persoon?

Hulpdienst Nijmegen biedt mantelzorgers de mogelijkheid om in contact te komen met een ‘maatje’. Dit is een vrijwilliger met een luisterend oor en iemand die, waar nodig, de helpende hand kan bieden bij het zoeken naar informatie en praktische adviezen. Sommige vrijwilligers zijn zelf oud-mantelzorgers.

Vrijwilligers kunnen vanuit hun expertise en vanuit (h)erkenning iets voor u betekenen. Ze worden door Hulpdienst Nijmegen geschoold zodat ze weten op welke manier zij het beste ondersteuning kunnen bieden. De vrijwilliger komt soms wat vaker, soms wat minder vaak, net waar u zelf behoefte aan heeft.

Woont u in Nijmegen en bent u mantelzorger? Heeft u behoefte aan een maatje of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Lees hier het dubbelinterview met mantelzorger Thea en vrijwilligster Agnes.

Ga naar volledig overzicht