Neem contact
met ons op

Nieuws

“Ik help niet alleen hem, maar ook haar” – Week van de Mantelzorg

“Wat je als vrijwilliger doet, is eigenlijk niet zo bijzonder en toch betekent het veel.”

In een interview met SAM (https://medium.com/sambyhan), in het kader van de Week van de Mantelzorg, vertelt onze stagiaire van HAN Social Work, Jur Menkehorst, wat het inhoudt om mantelzorgondersteuning te bieden en wat het betekent voor zowel de mantelzorger, zijn of haar zieke dierbare, als ook voor de mantelzorgondersteuner zelf.

Het hele interview kunt u hier lezen.

Jur: “De Hulpdienst vindt het belangrijk dat het niet gaat om ‘gratis hulp’ maar om ontmoetingen tussen mensen. Een ander uitgangspunt is: wat lukt er ondanks beperkingen nog wél? Hoewel omstandigheden soms zwaar kunnen zijn, is het contact met hulpbehoevenden vooral opgewekt en gezellig. Als ik binnenkom bij de meneer met de ziekte van Parkinson, dan is hij altijd vrolijk. Dat doet me goed. Hij vertelt veel over vroeger en we praten elkaar bij over voetbal. Het is heel wezenlijk. Ik vind het bijzonder wat je door middel van contact teweeg kunt brengen.”

De Week van de Mantelzorg: 8 t/m 15 november 2019

Ga naar volledig overzicht