Neem contact
met ons op

Nieuws

Corona: weer een week verder

Wij zijn allemaal wéér een week verder en volgen het nieuws over de coronacrisis en de daarbij behorende maatregelen op de voet.

Onze stichting bestaat juist met het doel om mensen te helpen door bij ze op bezoek te gaan als ze veel alleen zijn, samen te gaan wandelen, te helpen met praktische dingen zoals boodschappen, de tuin, klusjes of eenvoudige administratie, om elkaar simpelweg te ontmoeten en contact te hebben met elkaar. De laatste weken moesten we besluiten om bijna precies het tegenovergestelde te doen en dat voelde heel wrang. Vandaag gebruikte iemand het woord ‘schraal’ en ik kon me precies voorstellen wat ze ermee bedoelde: alsof het werk dat ik normaal altijd zo zinvol en waardevol vind, ineens veel minder waarde heeft en niet zo veel oplevert.

Maar gelukkig vinden wij samen met onze vrijwilligers óók manieren om toch datgene te doen dat nog wel kan én nodig is, manieren om met elkaar in contact te blijven en naar elkaar om te zien. We hebben inmiddels bijna al onze vrijwilligers persoonlijk gesproken, onze zorgen kunnen delen en plannen gemaakt om cliënten te kunnen helpen. Vrijwilligers maken, als dat mogelijk is, belafspraken op de dag dat ze normaal op bezoek zouden gaan, sturen lieve kaartjes, of doen met inachtneming van de richtlijnen de noodzakelijke boodschappen.

Gisteren hebben wij de cliënten, die nu de bezoekjes van de vrijwilligers moeten missen, dit kaartje gestuurd (zie afbeelding). De komende dagen gaan we gebruiken om deze cliënten zoveel mogelijk persoonlijk te spreken, vragen hoe het met ze gaat, of ze het redden of hulp nodig hebben die wij misschien kunnen bieden. En we hebben nauw contact met onze collega’s in het veld, over grote lijnen maar vooral ook, zoals altijd, over individuele cliënten.

We blijven, ook in deze crisistijd, op onze gebruikelijke manier bereikbaar:
telefonisch op werkdagen tussen 9 en 12 uur op 024-3228280, per mail op hulpdienst@hulpdienstnijmegen.nl, of via het contactformulier op deze website.

TAKING ONE DAY AT A TIME

Veel sterkte voor iedereen en blijf gezond!

Lieve groet,
Silvia (coördinator Hulpdienst Nijmegen)

Ga naar volledig overzicht