Neem contact
met ons op

Nieuws

Bijzondere tijden, bijzondere mensen

We zullen het ermee moeten doen, met het Coronavirus. Hoe lang dit nog gaat duren? Wie zal het zeggen? Ondertussen proberen we met ons allen nu alweer ruim een maand toch positief om te gaan met deze bizarre tijd. Samen staan we sterk is het devies van de regering en vanuit dat motto zie ik vrijwilligers, cliënten en medewerkers van de Hulpdienst de schouders eronder zetten. Het zijn bijzondere tijden en wat mij opvalt is dat ik ben omringd door bijzondere mensen!

Zo is het hartverwarmend om te zien hoe onze vrijwilligers wegen zoeken om toch contact te onderhouden met hun cliënten. De trouwheid waarmee ze bellen en boodschappen doen. Zelfs de producten die in de supermarkt in de aanbieding zijn, worden opgezocht en gekocht. Mooi ook hoe ze  hulp bieden bij digitale ondersteuning, zodat cliënten via het beeldscherm verbonden kunnen blijven met de buitenwereld en met hun kleinkinderen. Ik zie hoe verweven onze vrijwilligers zich voelen met hun cliënten. Ik zie ook hoe de cliënten dit waarderen en er blij van worden.

Wat mij ook opvalt is dat veel cliënten de hele coronasituatie redelijk gelaten ondergaan. Soms is er wel angst of missen mensen de contacten. Vooral het niet naar buiten kunnen gaan om lekker een stukje te wandelen met dit mooie weer doet soms pijn. Tegelijkertijd bekruipt mij ook wel het gevoel dat deze generatie ouderen zich aanpast en de crisis ‘uitzit’. Ze vertellen dat ze in hun leven al veel hebben meegemaakt. Ze kunnen zich de oorlogstijd nog herinneren en daarmee ook de harde leerschool die ze toen hebben gehad. Geduldig afwachten, dan komt het wel weer goed. Wat mij betreft, ‘petje af’ voor deze groep mensen.

En natuurlijk ben ik ook trots op de medewerkers van de Hulpdienst. Vanuit het kantoor en vanuit huis zetten ze gezamenlijk de schouders eronder. Bellen met onze vrijwilligers, doen social calls met de cliënten en proberen toch nog te regelen wat te regelen valt. Zo wordt op dit moment gekeken of het mogelijk is om onze Tea-time digitaal te laten plaatsvinden. Ze zoeken steeds oplossingen voor vragen.

Laten we hopen dat het coronavirus snel onder controle is. Tegelijkertijd heb ik geleerd dat met de inzet van bijzondere mensen er meerdere wegen zijn die naar Rome (kunnen) leiden. Dank daarvoor!

Groet,
Loeke (Directeur Hulpdienst Nijmegen)


Ga naar volledig overzicht