Neem contact
met ons op

Nieuws

Corona: Wat kan Hulpdienst Nijmegen doen?

De sociale impact van de maatregelen die nodig zijn om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken is met name voor ouderen en kwetsbare mensen ingrijpend.

Onze vrijwilligers kunnen hun cliënten helaas niet bezoeken. Ze houden wél telefonisch, via beeldbellen of post contact met hun cliënten. En menig vrijwilliger heeft hun cliënt al een bloemetje bezorgd. Het zijn kleine attenties, en in deze tijd heel waardevol.

We hebben cliënten een kaartje gestuurd en medewerkers van de Hulpdienst bellen cliënten regelmatig om hen zo een steuntje in de rug te beiden, even een praatje te hebben om de eenzame uurtjes te doorbreken.

Daarnaast helpen vrijwilligers met noodzakelijke boodschappen, het ophalen van medicatie, of vervoer naar het ziekenhuis of de huisarts.
Hierbij geldt uiteraard dat de richtlijnen in acht worden genomen, die wij per vraag en situatie zorgvuldig met zowel de cliënt als de vrijwilliger afspreken.

We zijn enorm dankbaar en trots op zoveel zorg en betrokkenheid van onze vrijwilligers!

Hebt u een urgente vraag (bijvoorbeeld boodschappen of vervoer) of kent u iemand die hulp nodig heeft, neem dan contact met ons op voor overleg.

Ga naar volledig overzicht