Neem contact
met ons op

Nieuws

Een vliegende start

Tien maart was mijn eerste werkdag bij de Hulpdienst. Twee dagen later zat ik alweer thuis. Nee, gelukkig niet omdat ik niet functioneerde, wel omdat ik verkouden was en Premier Rutte zijn eerste persconferentie over Corona had gegeven. Ik was maar net genoeg ingewerkt om met het computersysteem te kunnen werken, en had nog nauwelijks kennisgemaakt met mijn collega’s, de waterkoker en het afwasrooster. Maar hier moest ik het voorlopig mee doen.

Vanaf dat moment werkte en zat ik, net als de meeste andere Nederlanders, thuis. In de studio in het souterrain een werkplek ingericht, dik vest aan en straalkacheltje bij mijn voeten. Laptop, telefoon, en ook pen en papier bij de hand. In het verleden heb ik veel bij internationale alarmcentrales gewerkt als hulpverlener, dus ik ben bekend met het werken in crisissituaties. Het werken bij de Hulpdienst de afgelopen twee weken leek er een klein beetje op: veel bellen en veel luisteren. En voor mij tegelijkertijd ook veel leren. Ik ben, samen met de andere coördinatoren, allereerst begonnen met het bellen van alle – honderden! – vrijwilligers en cliënten. Meteen viel me op hoe ontzettend divers zowel de groep vrijwilligers als de cliënten is waartussen we proberen te bemiddelen. En hoe die diversiteit ook om diverse hulp vraagt. Als je al jaren gewend bent om alleen te zijn, is in je eentje in quarantaine zitten nu misschien niet het meest moeilijke. Maar als je alleen nog naar buiten kan met hulp en er nu niemand meer bij je langs mag komen, wordt het al lastiger. Ieder gesprek is dus ook anders. Soms was het gesprek heel kort en moest ik mijn best doen om erachter te komen of het echt allemaal wel goed ging, en soms was ik een half uur heel gezellig aan het praten over ditjes en datjes. Het kwam ook voor dat ik net belde op een moeilijk moment en het nodig was wat mentale ondersteuning te bieden. In een ander geval was het vooral de praktische hulp, in de vorm van het regelen van iemand voor de boodschappen of het opzoeken van een telefoonnummer van een bank, die zorgde voor wat rust.  Hoe dan ook erg fijn om in deze tijd wat op deze manier te kunnen betekenen!

Ik werk nu 24 dagen voor de Hulpdienst, waarvan 21 dagen vanuit huis. Het is een gekke start van een nieuwe baan, maar tegelijkertijd een vliegende start, die me in staat heeft gesteld in weinig tijd heel veel te leren over de Hulpdienst en de mensen met wie en voor wie we werken. Hopelijk kan ik in de niet al te verre toekomst ook de gezichten zien van de mensen die ik heb gesproken en nog zal spreken de komende weken. Tot horens in elk geval voor nu!  

Groet Lieneke Rietdijk (coörodinator Hulpdienst Nijmegen

Ga naar volledig overzicht