Neem contact
met ons op

Nieuws

“Ik ben blij dat ik een steentje kan bijdragen”

Inmiddels beheerst het Coronavirus zo’n 2 maanden ons leven. Ook bij de Hulpdienst is veel niet meer zoals het was. Ik zie collega’s bijna niet omdat we allemaal zoveel mogelijk vanuit huis werken. Het besef dat we nog wel een tijd onze weg moeten zien te vinden in de 1,5 meter samenleving dringt langzaam maar zeker tot mij door. Ook omdat niemand kan zeggen hoe lang het nog duurt tot er een vaccin beschikbaar is tegen het Coronavirus.

Wat wel gebleven is, is dat ik gelukkig nog steeds de verhalen hoor over hoe het gaat met de cliënten en de vrijwilligers van de Hulpdienst. Ook al ben ik bezig met cijfertjes en alles wat daarbij komt kijken en niet inhoudelijk met
het werk van de Hulpdienst. Wat mij daarbij opvalt is dat mensen van oudere generaties zich veel makkelijker lijken te schikken in de huidige situatie en hoe dankbaar cliënten zijn als ze een telefoontje van hun vrijwilliger of van iemand van het team hebben gehad of anderszins iets vanuit de Hulpdienst hebben gehoord.

Gelukkig proberen de medewerkers van de Hulpdienst en de vrijwilligers op dit moment zoveel mogelijk hulp te bieden aan onze cliënten, al is het dan aangepast aan de richtlijnen van het RIVM. Het lijkt me meer dan ooit noodzakelijk om dit te kunnen blijven doen omdat veel cliënten afhankelijk zijn van de Hulpdienst en anders zouden vereenzamen.

Ik ben blij dat ik, op mijn manier, een steentje kan bijdragen aan de Hulpdienst. Blijf allen gezond!

Groet, Jan (boekhouding en administratie)

Ga naar volledig overzicht