Neem contact
met ons op

Nieuws

Corona: Tuin- en wandelvragen worden voorzichtig opgestart

Vorige week, 19 mei, kondigden premier Rutte en minister de Jonge een versoepeling aan van een aantal maatregelen rondom het coronvirus.

Wij hebben met het team heel goed nagedacht over wat binnen deze nieuwe richtlijnen wel en wat (nog) niet mogelijk is in het werk van de Hulpdienst. Wij moeten ons blijven realiseren dat wij te maken hebben met de meest kwetsbare doelgroep binnen deze coronacrisis dus zorgvuldigheid en voorzichtigheid blijven erg belangrijk.

Binnen de huidige omstandigheden, kennis, richtlijnen en ons eigen beleid kiezen wij er voor om te starten met de tuin- en wandelvragen, en wij beraden ons momenteel op de bezoekvragen.

Concreet betekent dit dat wij per 1 juni de tuinvragen weer gaan oppakken en dat wandelen met cliënten, die zelfstandig en dus op 1,5 meter afstand van de vrijwilliger kunnen lopen, weer mogelijk is. Bezoek, zowel binnen als buiten in de tuin, kan op dit moment nog niet.

Het opstarten van deze hulpvragen doen wij in nauw overleg met vrijwilligers, cliënten en mantelzorgers. Wij vinden het belangrijk dat alle betrokken partijen er achter staan en er vertrouwen in hebben. En wij maken hierover, binnen de richtlijnen van het RIVM, duidelijke afspraken.

Daarnaast gaan wij door met het bieden van hulp bij boodschappen, noodzakelijk vervoer naar medische afspraken en telefonische ondersteuning.

Wilt u graag een toelichting op het bovenstaande, wilt u meer informatie, of hebt u hulp nodig, neem dan contact met ons op.

Ga naar volledig overzicht