Neem contact
met ons op

Nieuws

Corona: Hulpdienst ‘bijna als vanouds’

Na ons laatste nieuwsbericht in juni is de Hulpdienst weer bijna als vanouds gaan draaien. Vrijwel alle contacten tussen vrijwilligers en hulpvragers konden weer worden opgestart, we hebben een heel aantal nieuwe cliënten, vrijwilligers en stagiaires mogen verwelkomen en onze nieuwe collega’s Bregje en Lieneke konden eindelijk ervaren hoe het is om te werken vanuit het prachtige pand aan de Groesbeekseweg.

Bijna als vanouds, want de richtlijnen vanuit de overheid worden nog altijd zorgvuldig nageleefd en hangen, zoals in het dagelijkse leven van vrijwel iedereen, nog steeds tussen medewerkers, vrijwilligers en hulpvragers in.
“Het coronavirus is nog niet klaar met ons”, wordt gezegd. En zeker na de recente berichten, waaruit blijkt dat het coronavirus weer oplaait, zijn wij ons wederom terdege bewust van het belang van een juiste naleving van de maatregelen om verspreiding te beperken en kwetsbare mensen te beschermen.

Daarom willen wij nogmaals de algemene én voor de Hulpdienst aanvullende richtlijnen benadrukken:

– Afspraken tussen medewerkers, vrijwilligers en cliënten kunnen vooralsnog doorgaan maar alleen als alle partijen zich er prettig bij voelen;
– Vrijwilligers en medewerkers nemen op de dag van de afspraak contact op met cliënten om er zeker van te zijn dat er geen sprake is van gezondheidsklachten;
– Medewerkers, vrijwilligers en cliënten houden 1,5 meter afstand van elkaar. Uitzonderingen zijn vervoer en wandelen met een rolstoel maar ook hiervoor geldt dat dit alleen mogelijk is als alle partijen zich er prettig bij voelen en wij adviseren het gebruik van mondkapjes;
– Handen worden regelmatig gewassen;
– Drukte wordt vermeden.

Ga naar volledig overzicht