Neem contact
met ons op

Nieuws

Corona: nieuwe golf?

De tijd lijkt ons toch weer in te halen…. Stuurden wij onze vrijwilligers vorige week nog een nieuwsbrief met daarin het bericht dat de Hulpdienst weer bijna als vanouds draait, deze week moeten wij vanwege de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus de teugels weer wat strakker aantrekken. We hebben naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen maandag 28 september terecht verschillende vragen gekregen van vrijwilligers. En we merken ook bij andere organisaties dat bijeenkomsten moeten worden afgezegd en dat afspraken, maatregelen en richtlijnen weer op scherp worden gezet.

Vooropgesteld: We zijn heel blij dat in principe de bezoeken aan cliënten nog steeds kunnen doorgaan en dat willen we natuurlijk heel graag zo houden. Maar dat moet zowel voor de cliënten, als ook voor vrijwilligers, en voor de medewerkers op kantoor op een veilige, verstandige en verantwoorde manier.

Binnen het beleid van de Hulpdienst blijft het allerbelangrijkste dat afspraken tussen vrijwilligers en cliënten alleen kunnen doorgaan als zij zich er beiden prettig bij voelen. Vrijwilligers bespreken dit dan ook goed met hun cliënt(en) en zonodig helpt een coördinator hierbij.

Voor meer informatie over de algemene en aanvullende richtlijnen die de Hulpdienst hanteert, kunt u contact met ons opnemen.

Ga naar volledig overzicht