Neem contact
met ons op

Nieuws

‘Vrijwilligerswerk is voor mij een vanzelfsprekendheid’

In het kader van de Week van de Mantelzorg vercheen op 10 november Dag van de Mantelzorg, een interview met onze vrijwilligster Yvette in de SAM (https://medium.com/sambyhan).

Yvette is tweedejaars studente Social Work en het vrijwilligerswerk is haar met de paplepel ingegeven. “Op jonge leeftijd ging ik al mee wandelen met mensen in een rolstoel. Ook heb ik zeven jaar aan stijldansen gedaan met een jongen met het syndroom van Down. Hem zien groeien was fantastisch.”

Als vrijwilligster van Hulpdienst Nijmegen bezoekt ze wekelijks meneer en mevrouw Korthouwer. “Het is niet niks allemaal maar ze maken er het beste van”, merkt Yvette op. “Tijdens mijn bezoekjes praten we over van alles en nog wat en ga ik er met mevrouw op uit. Even wandelen of naar een tuincentrum of winkelcentrum om een gebakje te eten bijvoorbeeld. Ik probeer leuke dingen te verzinnen en kijk waar behoeftes liggen. Mevrouw was voorheen sportief en wil graag een keertje zwemmen dus zoeken we alvast een badpak voor haar uit. Ze wordt er vrolijk van en in de tussentijd heeft meneer wat tijd voor zichzelf. Daarnaast is het ook voor hem fijn af en toe zijn hart te kunnen luchten.”

Het volledige interview is hier te lezen.
Foto van Ralph Schmitz

Ga naar volledig overzicht