Neem contact
met ons op

Nieuws

Corona: Hulpdienst Nijmegen blijft hulp bieden

De aankondiging van premier Rutte vorige week van een nieuwe lockdown leek al langere tijd onvermijdelijk maar kwam voor menigeen toch hard aan. De beelden en ervaringen van de eerste lockdown zitten nog vers in het geheugen. Ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid die alleen thuis zaten en geen bezoek konden ontvangen.

Dat scenario willen we allemaal zoveel mogelijk voorkomen. In plaats van contacten met kwetsbaren te mijden om hen zo te beschermen tegen het virus, ligt de nadruk nu toch veel meer op de emotionele gezondheid, en de oproep om goed naar elkaar om te kijken.

Daarom hebben wij in goed overleg met het team en bestuur besloten dat wij de bezoeken van vrijwilligers aan onze cliënten laten doorgaan. Uiteraard binnen de algemene richtlijnen volgens de Rijksoverheid en alleen als de betrokkenen zich er prettig bij voelen. Er is dan ook zorgvuldig overleg tussen vrijwilligers, cliënten en medewerkers van de Hulpdienst om ervoor te zorgen dat de hulp zo goed mogelijk wordt afgestemd op de behoefte en mogelijkheden.

We voelen ons in onze werkwijze zeer gesteund door onze vrijwilligers, cliënten, mantelzorgers, en professionals uit het werkveld. Dat is belangrijk voor ons, we kunnen er alleen samen het beste van maken.

Wilt u meer weten over de manier waarop wij binnen de coronamaatregelen ons werk voortzetten, hebt u hulp nodig of wilt u zelf hulp bieden, neem dan gerust contact met ons op.

Ga naar volledig overzicht