Neem contact
met ons op

Nieuws

Dementiemonitor Mantelzorg 2022 – om de ondersteuning en zorg voor mensen met dementie te verbeteren.

Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor mensen met dementie. Alzheimer Nederland vindt het daarom belangrijk om te weten wat er leeft onder mantelzorgers. Zo kunnen we beter opkomen voor hun belangen en voor de belangen van de mensen waar zij voor zorgen. Wat vinden mantelzorgers belangrijk? Hoe ervaren ze de zorg voor hun naasten? Deze en meer vragen stellen we mantelzorgers in de Dementiemonitor Mantelzorg. Voor goede resultaten is het belangrijk dat zoveel mogelijk mantelzorgers de vragenlijst invullen. Helpt u mee?

Tweejaarlijks onderzoek

Iedere twee jaar houdt Alzheimer Nederland samen met het Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel) een landelijk onderzoek onder mantelzorgers van mensen met dementie. Iedereen die op een of andere manier betrokken is bij de zorg voor iemand met dementie kan meedoen.

Nieuw dit jaar is dat we óók voor mensen met dementie een vragenlijst hebben gemaakt. Zo krijgen we een completer beeld van hoe zorg en ondersteuning wordt ervaren en kunnen we beter opkomen voor de belangen van mensen met dementie.

De zorg verbeteren

Alzheimer Nederland deelt de uitkomsten van de Dementiemonitor Mantelzorg met het ministerie van VWS, zorgaanbieders en –verzekeraars en gemeenten. Ook Tweede Kamerleden maken er gebruik van. Zo beïnvloedt Alzheimer Nederland beslissingen met als doel de ondersteuning en zorg voor mensen met dementie te verbeteren.

De Dementiemonitor Mantelzorg loopt tot en met 30 juni 2022.
Wilt u de Dementiemonitor Mantelzorg 2022 invullen? Klik dan hier.

Ga naar volledig overzicht