Neem contact
met ons op

Nieuws

Er was eens een bezem en zevenblad… die wachten op jouw groene vingers!

Tuinvrijwilligers gezocht!

Maak jij mevrouw Hendriks of meneer Janssen weer trots op hun tuin? Deze mensen, en vele anderen in Nijmegen kunnen het helaas niet meer zelf want ze zijn inmiddels al oud, ziek of hebben een handicap.

Met 3 keer 3 uurtjes hulp van jou kan hun tuin een heel seizoen weer mooi blijven bloeien en groeien. Je hoeft geen tuinspecialist te zijn, hoor. Enkele groene vingers, gezonde zin om buiten bezig te willen zijn en een glimlach, zijn het voornaamste.

Ieder jaar krijgen wij heel veel hulpvragen van mensen die niet meer zelf hun tuin kunnen onderhouden. Het zijn mensen in Nijmegen die dit vanwege ouderdom, handicap of ziekte niet meer zelf kunnen doen en niet de mogelijkheid hebben om terug te vallen op omgeving of betaalde hulp. Het gaat om eenvoudig tuinonderhoud, zoals onkruid wieden en licht snoeiwerk, maar vaak gaat het nog meer om het praatje en het kopje koffie of thee met een dankbaar persoon.

Mensen kunnen per seizoen (april-oktober) 3 keer hulp vragen en het werk is over het algemeen in 3 uurtjes te doen. Dit mag je, maar hoef je zeker niet wekelijks bij verschillende mensen te doen. Jij kunt zelf aangeven hoeveel tijd jij beschikbaar hebt. De medewerkers van de Hulpdienst bemiddelen tussen hulpvragen en vrijwilliger en zorgen voor een goede match.

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Neem contact met ons op en dan bespreken we graag de mogelijkheden met jou.

Ga naar volledig overzicht