Neem contact
met ons op

Nieuws

Week tegen Eenzaamheid van 28 september t/m 4 oktober 2023

In de week tegen eenzaamheid (28 september t/m 4 oktober) staan ontmoeting en verbinding centraal. Zo ook bij Hulpdienst Nijmegen, waar vrijwilligsters Thecla en Annelies al sinds 2015 eenzame ouderen in hun eigen huiskamer met elkaar laten kennismaken voor een gezellige middag: de Teatime. Thecla: “We wilden iets doen tegen eenzaamheid en dachten erover mensen bij ons thuis uit te nodigen voor een kop koffie.” Thecla en Annelies zorgen iedere keer voor zelfgebakken taart en een goede sfeer, en creëren op deze manier ruimte om alledaagse dingen met elkaar te bespreken. Annelies: “We houden het bewust laagdrempelig en eenvoudig, zonder themabesprekingen of iets dergelijks.” De medewerksters van de Hulpdienst houden op de achtergrond contact met iedereen en zorgen met vrijwilligersinzet waar nodig voor vervoer van en naar de Teatime. “Heel prettig dat we dit onder de mantel van de Hulpdienst kunnen organiseren. Het zorgt voor duidelijkheid en als er iets aan de hand is, wordt dat uit handen genomen, vertelt Annelies.” Maar zonder het warme welkom van Thecla en Annelies geen Teatime. Thecla: “We willen dat iedereen zich hier prettig voelt.” Annelies vult aan: “Een middag om naar uit te kijken en op terug te kijken. De eenzaamheid kunnen we niet volledig oplossen, maar dit kunnen we wel doen.”

Wil je het hele interview met Thecla en Annelies lezen? Klik dan hier.
Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Ga naar volledig overzicht