Neem contact
met ons op

Nieuws

Verslag van een gezellige Vrijwilligersbijeenkomst Hulpdienst Nijmegen op woensdag 1 november jl.

Wat was het weer een leuke en drukbezochte vrijwilligersbijeenkomst, afgelopen woensdagavond (1 november). We werden hartelijk ontvangen door de medewerkers van de Thiemeloods in Bottendaal, Nijmegen. Als vanzelf raakten mensen, die elkaar in de meeste gevallen nog niet eerder hadden gezien, met elkaar in gesprek over uiteraard 1 grote gemene deler: het vrijwilligerswerk. ‘En wat doe jij voor de Hulpdienst?’, ‘hoe lang ben jij al bij de Hulpdienst’… Een paar open vragen waar verbindende gesprekken uit voortkomen. En er werd veel gelachen, zeker tijdens de pubquiz waarin naast algemene kennis, ook de kennis van Nijmegen en natuurlijk van de Hulpdienst zelf werd getest.

Een kleine greep uit de vragen die deels door vrijwilligers zelf waren ingebracht:

  • In welk jaar is de Waalbrug officieel geopend? (1936)
  • Tot welke groentesoort behoort de ‘patisson’ (pompoen)
  • Wat is het huisnummer van het kantoor van de Hulpdienst? (38)
  • Hoe oud is op dit moment de oudste cliënt van de Hulpdienst? (102)
  • Hoeveel vrijwilligers heeft de Hulpdienst (verspreid over dit jaar)? (275)

Een vrijwilligster mailde een dag later:
“Wat heb ik genoten van de uren in de Thiemeloods. Leuke onverwachte gesprekken gevoerd, met enkele die ik kende maar meer met onbekenden. Fantastisch idee om, middels de kleurstickers, willekeurige mensen bij elkaar te laten komen. Werkte prima. En het eten was heerlijk!
Jullie mogen terugzien op een geslaagd samenzijn en ik geniet nog na.
Met hartelijke dank voor alles”

Kortom, het was erg gezellig en geslaagd!

Ga naar volledig overzicht