Neem contact
met ons op

Nieuws

Werkbezoek: kennismaking wethouder Cilia Daemen met Hulpdienst

Het was een koude ochtend op donderdag 11 januari 2024, maar in het kantoor en het souterrain van ons historische pand aan de Groesbeekseweg stond de verwarming aan, de koffie en thee klaar, fruit en koekjes op tafel. Om stipt 10.15 uur ging de deurbel en mochten we wethouder Cilia Daemen (welzijn, gezondheid, inclusie, klimaatadaptatie en stadsvergroening, mobiliteit), vergezeld door beleidsadviseur Welzijn, Bas Timmen, hartelijk ontvangen. Samen met interim directeur Dorry Stuij, voorzitter Max Derks, vrijwilligster Gerry Rinkel, en coördinatoren Silvia Broeke en Giselijne Wolse, ontstond een ontspannen kennismaking over het werk van de Hulpdienst, de manier waarop wij daar invulling aan geven, geïllustreerd aan de hand van persoonlijke ervaringen van Gerry en de coördinatoren.

De wethouder was heel toegankelijk en belangstellend, en wilde graag gevoed worden met mooie verhalen. Zo kwam onder andere het belang van mantelzorgbeleid uitgebreid ter sprake. “Er is veel te doen op dit thema en we willen graag in gesprek zijn met organisaties die hier al jarenlang ervaring mee hebben in onze stad. Wat maakt de werkwijze succesvol en wat valt hier te leren?”, aldus de wethouder. Ook was ze benieuwd naar de variatie in onze groep vrijwilligers en cliënten (vanuit inclusie-oogpunt), en was ze nieuwsgierig naar het verhaal van Gerry. We bespraken daarnaast onze manier om met de tijd mee te gaan, en toch de kracht van de jarenlange ervaring te behouden. Met dit alles ontstond ruimte voor een open en eerlijke dialoog waarin wij ook onze verbeterpunten konden zien.

Naarmate de tijd verstreek groeide ons enthousiasme en trots. Het blijft bijzonder om te mogen uitleggen wat het werk van de Hulpdienst kan betekenen voor zoveel mensen in Nijmegen. Zowel voor de mensen die hulp ontvangen als ook voor degenen die hulp geven. Het is een wisselwerking, een geven en nemen. Onze kracht blijft onze werkwijze, professioneel en uit het hart, toegankelijk, laagdrempelig en authentiek. Want in de ruimte tussen de twee personen gebeurt het en daarvoor heeft de Hulpdienst de meeste aandacht.

Ga naar volledig overzicht