Neem contact
met ons op

Nieuws

Workshop Beleef Dementie voor vrijwilligers en medewerkers van Hulpdienst Nijmegen

Wat hadden wij, medewerkers en vrijwilligers van Hulpdienst Nijmegen, een bijzondere, leerzame, en tot zekere hoogte confronterende workshop van Zie Dementie.

Annet de Bont en Niels de Bont, heel veel dank voor deze mogelijkheid om door middel van een VR bril te ervaren wat dementie met je kan doen, én wat reacties van anderen met je kunnen doen. Het levert zoveel meer begrip op. Ook het delen van deze ervaringen na afloop, in de kleine groep van 4 deelnemers was heel open en inspirerend. We gunnen iedereen, met name de naasten van mensen met dementie, deze zelfde ervaring. Dank!

Tijdens de workshop kruip je door middel van een VR bril als het ware in het hoofd van een persoon met dementie. Voor een kwartier ben jíj degene die dementie heeft. Je ziet tegen welkeproblemen iemand aanloopt bij dagelijkse situaties zoals boodschappen opruimen. Ook ervaar je hoe anderen op jou reageren. Ondertussen hoor je de gedachten van iemand met dementie. Door zelf verschillende handelingen te verrichten en vergissingen te maken, ontstaat er herkenning die niet alleen ontroerend maar ook confronterend kan zijn. De workhop geeft je handvatten om meer inzicht in de situatie van de persoon met dementie te krijgen en hier beter mee om te kunnen gaan.‘ (Zie Dementie).

Ga naar volledig overzicht