Persoonlijk verhaal

Eline

Eline Dullens werkt parttime in het Radboudumc als vitaliteitscoach en is sinds 2021 vrijwilliger bij Stichting Hulpdienst Nijmegen. ‘Door mijn oma kwam ik op het idee me als vrijwilliger in te zetten voor ouderen. Ze is in de negentig, krijgt veel bezoekjes van kinderen en kleinkinderen, maar voelt zich desondanks eenzaam. Hoe zou dat zijn voor mensen zonder familie of groot netwerk, dacht ik. Voor deze mensen wilde ik iets betekenen. Even wat leuke afleiding bieden in een stil huis.

Toevallig zag ik op Instagram een oproep voorbij komen van de Hulpdienst. De website sprak me aan dus ging ik op kennismakingsgesprek. Ik kon aangeven wat ik als vrijwilliger wel en niet wilde doen en hoeveel tijd ik te besteden heb. Hulp bieden of vragen gaat bij de Hulpdienst heel laagdrempelig. Het is de bedoeling dat beide partijen er iets aan hebben. De medewerkers houden contact om te horen of het goed loopt. Als het niet klikt met iemand mag je dat ook gerust zeggen. Ik vind het een hele prettige organisatie om mee samen te werken.

Gezien ik in mijn werk veel moeilijke gesprekken voer, vind ik het prettig dat deze bezoekjes luchtig zijn en om gezelligheid draaien. Elke vrijdag drink ik koffie met een meneer van in de zeventig die mantelzorger is voor zijn vrouw en zelf ook verschillende gezondheidsklachten heeft. Als hij zich fit genoeg voelt, gaan we wandelen. Ik heb een stappenteller op zijn telefoon geïnstalleerd waar hij heel blij mee is. Dat raakte me. We kletsen over van alles, actualiteit, natuur, voetbal en alledag. We hebben een gelijkwaardige band opgebouwd waar we beide van genieten.’

Ik wil
hulp geven

Ga naar overzicht vrijwilligers