Neem contact
met ons op

Nieuws

Nog geen veranderingen in werkzaamheden Hulpdienst

De persconferentie van premier Rutte dd 6 mei j.l. gaf helaas geen aanleiding tot een verandering in de werkzaamheden van de Hulpdienst.

Wij hebben in een extra nieuwsbrief onze vrijwilligers geïnformeerd over de huidige stand van zaken:

“Wij hebben jullie op woensdag 22 april voor het laatst per mail geïnformeerd over het beleid van de Hulpdienst in deze coronacrisis. Hoewel er sinds toen inmiddels weer nieuwe positieve ontwikkelingen zijn geweest, blijven de maatregelen met betrekking tot de bescherming van kwetsbare ouderen nog altijd onveranderd. De algemene richtlijn van het RIVM luidt nog steeds tot 20 mei: Ga niet op bezoek bij mensen van 70 jaar en ouder, of mensen met een kwetsbare gezondheid. Bij mensen met een zeer beperkt netwerk en die kwetsbaar zijn in hun zelfredzaamheid worden 1 of 2 vaste personen aangewezen die hen met enige regelmaat bezoeken. Het gaat in deze situaties uitdrukkelijk om direct betrokkenen, zoals kinderen en mantelzorgers. Dit betekent dat er momenteel voor het werk van de Hulpdienst en jullie als vrijwilligers nog altijd niets is veranderd: vrijwilligers kunnen helaas hun cliënten nog niet bezoeken. We hopen natuurlijk allemaal dat de positieve ontwikkelingen zich voort zetten en we mensen binnenkort weer een perspectief kunnen bieden, maar we kunnen niets anders dan het geduldig afwachten. De noodzakelijke boodschappenvragen blijven wel gewoon doorgaan en we onderzoeken op dit moment zorgvuldig of er mogelijkheden zijn om binnenkort op een verantwoorde en veilige manier, en binnen de richtlijnen van het RIVM, tuinvragen op te starten. Hierover nemen wij te zijner tijd met de tuinvrijwilligers contact op om dit goed te overleggen. Gelukkig ontvangen wij nog altijd veel begrip voor ons beleid, zowel van cliënten als vrijwilligers, als ook van professionals. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en dat schept ook weer een bijzondere band van waaruit we veel ervaringen delen en dat zullen we blijven doen!”

Ga naar volledig overzicht