Neem contact
met ons op

Hulp geven

‘Ons vrijwilligersbestand is heel divers. Van jong tot oud, mannen en vrouwen en van verschillende nationaliteiten’.

Waarom vrijwilligerswerk bij Hulpdienst Nijmegen?

Vrijwilligerswerk bij Hulpdienst Nijmegen betekent dat je heel direct iets kunt betekenen voor iemand anders die dat nodig heeft. En dat in hooguit een paar uurtjes in de week. Voor jouw gezelschap, hulp bij de boodschappen, of een klusje in huis krijg je waardering en het geeft voldoening. Je komt met mensen in contact waarmee je anders misschien wel nooit in contact zou zijn gekomen. Ons vrijwilligersbestand is heel divers van jong tot oud, mannen en vrouwen en van verschillende nationaliteiten. Vrijwilligers melden zich bij ons aan vanuit uiteenlopende redenen. Het kan bijvoorbeeld gaan om een eigen invulling van de dag of week, uit solidariteit of gewoon voor de gezelligheid.

Hoe werkt het?

Heel eenvoudig: je neemt contact met ons op en wij nodigen je uit om met ons kennis te komen maken. Tijdens deze kennismaking wordt uitgebreid besproken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Zo zullen we het onder andere hebben over jouw motivatie, hoeveel tijd je wilt besteden aan vrijwilligerswerk en wat je graag wilt doen. Na het gesprek vragen wij een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aan. Zodra wij een hulpvraag hebben die bij jou past, dan stellen wij jou en de hulpvrager graag aan elkaar voor. Jullie maken samen een afspraak om kennis te maken en als het klikt dan loopt het contact meestal verder vanzelf. Wij houden op kantoor het overzicht van alle hulpvragen, en je kunt dan ook altijd op ons terugvallen.

Wat bieden wij onze vrijwilligers?

De medewerkers op kantoor kénnen alle vrijwilligers en houden op een zorgvuldige en passende manier met hen contact. De Hulpdienst organiseert speciaal voor haar vrijwilligers regelmatig activiteiten, zoals thema- en inloopbijeenkomsten en een jaarlijks uitje. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen vrijwilligers natuurlijk ook elkaar ontmoeten. Ook versturen wij drie keer per jaar een nieuwsbrief. Als vrijwilliger van de Hulpdienst ben je tevens verzekerd.

Actuele vacatures

Heb je interesse om vrijwilligerswerk bij ons te doen? Kijk dan gauw bij onze actuele vacatures. Daarnaast kun je ons natuurlijk ook altijd bellen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Neem contact
met ons op

Ga naar overzicht vrijwilligers