Persoonlijk verhaal

Riny

‘Er was een tijd dat ik me eenzaam voelde. Ik heb al een tijd geen partner en ik heb geen kinderen. Inmiddels ben ik graag op mezelf maar in die tijd had ik moeite met het hebben van een lege agenda. Wanneer je niet goed in je vel zit, is het goed om een doel te hebben en eropuit te gaan. Met vrijwilligerswerk sloeg ik twee vliegen in één klap: ik kon voor iemand zorgen die dat nodig had en het gaf me een leuke daginvulling. Ik heb altijd in de thuiszorg gewerkt, ook na mijn pensioen. Zorg dragen voor de medemens is mijn passie.

Vrijwilligerswerk kost me dan ook geen energie, ik krijg er energie van. Hulpdienst Nijmegen is bovendien een hele fijne organisatie om mee samen te werken. De medewerkers zijn vriendelijk, het functioneert goed en je hoeft niets te doen wat je niet wilt. Zo maakte ik ooit mee dat ik iemand bezocht waar ik zwaarmoedig van werd. Ik gaf het aan en mocht meteen stoppen. Er werd nergens moeilijk over gedaan. Je doet dit in je vrije tijd dus het moet wel prettig zijn, vind ik.

Sinds vijf jaar bezoek ik tweewekelijks een mevrouw om samen koffie te drinken en te kletsen. Zonder hulp kan ze niet naar buiten. Met mooi weer gaan we naar het tuincentrum, een kringloopwinkel of we pakken een terrasje. Soms voeren we hele persoonlijke gesprekken. Ze kan haar verhaal, verdriet maar ook haar blijdschap bij mij kwijt en is dankbaar voor de aanspraak. De scheidslijn tussen vrijwilligerswerk en vriendschap is dun geworden door al die jaren. Je bouwt echt een band op. Als ‘werk’ heb ik het nooit gezien, ik haal er veel plezier uit. De gezelligheid zorgt ervoor dat ik dit al zo lang doe.’

Ik wil
hulp geven

Ga naar overzicht vrijwilligers