Neem contact
met ons op

Hulp vragen

‘Accepteren dat u hulp nodig heeft en vervolgens ook daadwerkelijk hulp vragen is niet gemakkelijk. Daarom willen wij het vooral zo eenvoudig mogelijk maken’.

Waarom hulp vragen bij Hulpdienst Nijmegen?

In onze dienstverlening maken wij onderscheid in algemene hulp en mantelzorgondersteuning. Lukt het u niet meer om zelfstandig uw boodschappen te doen, bent u afhankelijk van een rolstoel en kunt u daardoor niet meer regelmatig naar buiten voor een wandeling, bent u veel alleen in uw huis, drukt de zorg voor uw naaste zwaar op u als mantelzorger en zou u af en toe wel wat tijd voor u zelf willen hebben? Zomaar enkele van vele voorbeelden van situaties waarbij u aan ons hulp kunt vragen. Wij nemen uw vraag serieus en kijken samen met u naar de mogelijkheden van de inzet van een vrijwilliger.

Hoe werkt het?

Woont u in de Gemeente Nijmegen en hebt u hulp nodig? Neem dan contact met ons op en laat ons weten om welke hulp het gaat. U heeft hiervoor geen indicatie nodig. Als het voor u moeilijk is om zelf te bellen dan kan ook iemand anders dat voor u doen (denk aan een familielid, iemand van de Thuiszorg of de huisartsenpraktijk). Wij bespreken graag wat wij voor u kunnen betekenen. Indien nodig komen wij hiervoor bij u op bezoek. Vervolgens kijken wij welke vrijwilliger het beste bij u, bij uw vraag en uw situatie past. Wij stellen u graag aan elkaar voor en ondersteunen bij het maken van (praktische) afspraken, zoals de frequentie van het contact, wel of geen vaste dag, eventuele onkostenvergoeding en dergelijke.

Zijn er kosten verbonden aan de hulp?

Het uitgangspunt van Hulpdienst Nijmegen is: De hulp is gratis, maar het mag de vrijwilliger geen geld kosten. Dit betekent dat wij u slechts vragen om de kosten die de vrijwilliger moet maken om u te helpen, aan de vrijwilliger te vergoeden. Denk bijvoorbeeld aan benzinekosten, parkeerkosten, een kopje koffie op een terras. Daarnaast mogen de tuinvrijwilligers een kleine vergoeding vragen. Wilt u weten om welke bedragen het precies gaat, neem dan gerust contact met ons op.

En wat als het niet lukt?

Soms duurt het even voordat wij iemand hebben gevonden; er moet maar net iemand beschikbaar zijn die past bij u en bij uw vraag. Mocht uw vraag niet binnen onze mogelijkheden liggen, dan denken wij met u mee waar u eventueel wel terecht kunt. 
Wij hebben geen vrijwilligers die specifiek opgeleid zijn om mensen met psychiatrische of verslavingsproblematiek te ondersteunen, en onze vrijwilligers verrichten geen verpleegkundige handelingen en huishoudelijk werk. Ook kunnen wij geen nachthulp bieden. Wij werken nauw samen met veel verschillende organisaties en instanties in en om Nijmegen waar wij u naar kunnen doorverwijzen.

Neem contact
met ons op

Ga naar overzicht hulpvragers