Persoonlijk verhaal

Melissa

Melissa (25) studeert Social Work en loopt tien maanden stage bij Hulpdienst Nijmegen. Ze bezoekt en begeleidt twee vrouwen die elke week uitkijken naar haar komst.

“Ik kom oorspronkelijk uit Aruba en woon sinds zeven maanden in Nederland. Ik heb een mbo-diploma Pedagogisch Medewerker en studeer nu Social Work aan de HAN in Nijmegen. Het is wennen aan het leven hier maar ik ben gelukkig. Ik koos voor deze studie omdat ik iets wil bijdragen en een positieve impact wil hebben op de samenleving. Anderen helpen geeft me veel voldoening. Tijdens mijn vorige opleiding werkte ik veel met kinderen. Nu wil ik ervaring opdoen met andere doelgroepen.

Ik koos voor deze vrijwilligersorganisatie omdat de website en het jaarverslag me aanspraken. Ik loop hier nu één studiejaar stage wat inhoudt dat ik wekelijks een aantal uur twee vaste adressen bezoek. Eén mevrouw is blind. Ik voelde me zenuwachtig voor ik haar ontmoette want ik wist niet goed wat te verwachten, maar dat was absoluut niet nodig. We hadden meteen een klik. Ik help haar met het ondernemen van leuke activiteiten. Even naar het winkelcentrum, koffie drinken of wandelen. We leren veel van elkaar, zo vertelt ze mij bijvoorbeeld veel over Nederland.

De andere cliënte komt uit Afrika, ook met haar heb ik hele mooie gesprekken over cultuur en dergelijke. Bij beide voel ik wederzijdse waardering en vertrouwen. Ik ga met plezier naar ze toe en ben blij dat ik iets voor ze kan betekenen. De band die we opbouwen verrijkt mijzelf ook. Door uit mijn comfortzone te stappen en uitdagingen aan te gaan, heb ik nieuwe sociale vaardigheden ontwikkeld. Elkaar vaker ontmoeten is een investering in persoonlijke groei.”

Ik wil
hulp geven

Ga naar overzicht vrijwilligers