Persoonlijk verhaal

Arjette

Ik heb me aangemeld als vrijwilligster na een moeilijke tijd. Mijn tweelingzus overleed in 2018. Datzelfde jaar verloor ik mijn baan als GZ-psycholoog vanwege een reorganisatie. Ik wilde bezig blijven en me nuttig maken voor mensen die hulp nodig hadden.

In het verleden heb ik wel eens vrijwilligerswerk gedaan en dat beviel goed. Mijn eerste kennismaking met Hulpdienst Nijmegen was tijdens een inloopavond. Wat me aansprak was de laagdrempeligheid en het persoonlijke contact. Hier kijken ze echt naar het individu.

Sinds een jaar bezoek ik Grada, ze is 83 jaar en woont alleen. Elke woensdag ga ik bij haar langs om te kletsen, te wandelen of samen te winkelen. Soms neem ik zelfgemaakte soep, een krant of een boodschap voor haar mee. We praten over koetjes en kalfjes, over dagelijkse dingen, het nieuws en de politiek maar ook over vroeger en het leven. Na een huwelijk van 56 jaar overleed haar man en dat viel haar zwaar. Dat we beide een dierbare verloren waar we zoveel van hielden, maakt dat we steun bij elkaar vinden. We schelen 30 jaar, maar het contact is heel gelijkwaardig.

Het is boeiend om naar haar verhalen te luisteren maar we hebben ook gewoon veel lol samen. Ze zegt me regelmatig hoe fijn ze het vindt dat ik langskom en dat voel ik ook. Ze wacht me vaak op bij het raam en zwaait me bij vertrek helemaal uit. Dat ze er zo naar uitkijkt en dat je zo welkom bent bij iemand, voelt heel dankbaar. Ik word er blij van. Al is het maar een paar uur in de week, vrijwilligerswerk geeft je het gevoel dat je meedoet, een stukje zingeving.’

Ik wil
hulp geven

Ga naar overzicht vrijwilligers